Завантажити ще

Україна звернулася до МОКу з вимогою усунути від Олімпіади деяких російських спортсменів

Україна звернулася до МОКу з вимогою усунути від Олімпіади деяких російських спортсменів
Фото: pixabay.com

Україна звернулася до Міжнародного олімпійського комітету із закликом усунути від участі у літніх Іграх у Парижі деяких спортсменів РФ через порушення ними умов "нейтральності". Про це повідомляє Telegram-канал Національного олімпійського комітету та національної олімпійської збірної України.

- Йдеться про Анвара Аллахіарова, Сергія Семенова, Артура Наіфонова, Надія Соколова, Наталію Малишеву, Олену Касабієву, Романа Власова, Ольгу Хорошавцеву та Абдулрашид Садулаєва. Традиційно українська сторона вказала у листі на докази їхньої підтримки війни в Україні, участі у пропагандистських заходах, публічні висловлювання на підтримку чинної влади Росії та відвідування окупованих українських територій, - розповіли в українському НОК.

Лист підписали президент НОК Вадим Гутцайт, в.о. голови Мінмолодьспорту Матвій Бідний та президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко. Вони закликали вжити відповідних заходів для дотримання рекомендацій МОК щодо нейтрального статусу спортсменів з РФ та Білорусі, а також для недопущення вищезгаданих осіб до міжнародних змагань.